Η «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ» και για τον Αθλητισμό

Άλλη μία πρώτη για την Ελλάδα! Στην Αθήνα λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το Πρότυπο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής «Διαγνωστική Έρευνα».

Άλλη μία πρώτη για την Ελλάδα! Στην Αθήνα λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το Πρότυπο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής «Διαγνωστική Έρευνα».

Η «Διαγνωστική Έρευνα» είναι ένα Πρότυπο Ερευνητικό και Διαγνωστικό Κέντρο, το οποίο ασχολείται με την Ολιστική Ιατρική.

Το Πρότυπο αυτό Κέντρο λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου 167 και σκοπός του είναι να προσδώσει μία νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του ανθρώπου.
Μέχρι τώρα, η αλλοπαθητική ιατρική έχει αντιμετωπίσει το μεγάλο ποσοστό των παθολογικών περιπτώσεων, και αυτό συνεχίζει να κάνει. Η «Διαγνωστική Έρευνα» έχει σκοπό να προσφέρει μία εναλλακτική λύση στην χορήγηση πολλών φαρμάκων, εκεί όπου η λύση αυτή μπορεί να υπάρξει.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία του Βελονισμού, της Ομοιοπαθητικής, ή της Βιοενέργειας. Στις περιπτώσεις αυτές, το κέντρο «Διαγνωστική Έρευνα» έχει σκοπό να υποστηρίξει και να συμπληρώσει την Αλλοπαθητική Ιατρική, βοηθώντας τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει όσες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με μία πιο ελαφρά θεραπεία. Η χορήγηση φαρμάκων δεν είναι πάντα η μοναδική λύση. Την δυνατότητα παροχής πολλαπλών λύσεων, καθώς και την δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης λύσης προσπαθεί να προσφέρει το κέντρο Ολιστικής Ιατρικής «Διαγνωστική Έρευνα».
Ο αθλητής που θα επισκεφτεί το κέντρο, στο οποίο εξασκείται και η Αλλοπαθητική Ιατρική, θα έχει την δυνατότητα πολλαπλών λύσεων. Αφού γίνει ανασκόπηση του προβλήματός, θα του προταθεί η καλύτερη λύση για την περίπτωσή του, (Ομοιοπαθητική, Βιοενέργεια, Βελονισμός, Αλλοπαθητική). Θα γίνει προσπάθεια να επιλεγεί η λιγότερο επιβαρυντική για τον οργανισμό του θεραπεία, καθώς και ίσως η περισσότερο αποτελεσματική.

Στο κέντρο ασκείται επίσης και η Φυσική Ιατρική, δηλαδή η επιλογή καταλλήλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων για την υποβοήθηση της θεραπείας πολλών περιπτώσεων. Με γνώμονα όλες αυτές τις θεραπείες, ο αθλητής θα αντιμετωπισθεί σφαιρικά, θα του δοθούν διαιτολογικές συμβουλές, καθώς και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ζωής του, έτσι ώστε η αντιμετώπιση της περίπτωσής του να είναι σφαιρική και πολύ αποτελεσματική.
Στο κέντρο υπάρχει και πολύ καλή γνώση της Αλλοπαθητικής (Σύγχρονης Ιατρικής), και έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει παράβλεψη της αλλοπαθητικής θεραπείας που ίσως θα έπρεπε να πάρει, εις βάρος της υγείας του. Η αλλοπαθητική θεραπεία βρίσκεται πάντοτε στο μυαλό των ιατρών του κέντρου, και έτσι είναι δύσκολο να καταστρατηγηθεί το είδος αυτό της ιατρικής, και να μην δοθεί μία θεραπεία η οποία να είναι απαραίτητη.

Στο τμήμα Βιοενέργειας-Βιοσυντονιστικής του κέντρου, αντιμετωπίζονται γυναίκες και άνδρες, με όλων των ειδών τα προβλήματα. Η Βιοσυντονιστική-Βιοανάδραση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει, πολλές φορές με επιτυχία πολλές καταστάσεις όπως ρήξεις συνδέσμων, διαστρέμματα, γρήγορη επούλωση καταγμάτων, μειωμένη απόδοση του αθλητή, "κάψιμο" (burnout) από υπερπροπόνηση, αλλά και άλλα προβλήματα όπως είναι οι ανοσολογικές ανεπάρκειες, ο πυρετός, η θεραπεία λεπτού και παχέως εντέρου, κολίτιδος και γαστρικών προβλημάτων, βοήθεια στην θεραπεία της κατάθλιψης, καθώς και υποστηρικτική βοήθεια σε ασθενείς που λαμβάνουν αλλοπαθητική θεραπεία για διαβήτη, θυρεοειδή.
Η Βιοενέργεια - Βιοανάδραση, μπορεί να βοηθήσει σε πλείστες όσες καταστάσεις, ακριβώς γιατί βασίζεται στην αναστροφή οποιασδήποτε παθολογικής ταλάντωσης.

Ήταν ίσως καιρός, να υπάρξει και κάποιο κέντρο του είδους αυτού και στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα συμπληρωματικά είδη ιατρικής ανθίζουν, και αυτό διότι έχουν ίσως πραγματική αποτελεσματικότητα. Το κέντρο φιλοδοξεί, χωρίς να βλάψει, να προσφέρει μία υποστηρικτική θεραπεία, συμπληρώνοντας την παραδοσιακή ιατρική, και σε ελαφρές περιπτώσεις, βοηθώντας την θεραπεία χωρίς χορήγηση σχεδόν καθόλου φαρμάκων.
Στο κέντρο διενεργούνται επιστημονικές μελέτες, ακόμα και διπλού τυφλού τύπου, με σκοπό την αξιολόγηση των εναλλακτικών θεραπειών και της αποτελεσματικότητάς τους, ακόμα περισσότερο.

Ελπίζουμε, ότι η για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσπάθεια, θα πετύχει προς όφελος τόσο των ασθενών, όσο και των αλλοπαθητικών ιατρών, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν μία σφαιρική υποστήριξη του ασθενούς στην θεραπεία που του δίνουν. Στο κέντρο, εκτός από τον υπερσύγχρονο υπερηχογράφο που λειτουργεί, υπάρχει και το μοναδικό για την Ελλάδα μηχάνημα Βιοενέργειας-Βιοανάδρασης.

Στη "Διαγνωστική Έρευνα", ο αθλητής μπορεί να υποστηριχθεί ως εξής:

1) Γενική ενδυνάμωση με Βιοενέργεια.
2) Αντιμετώπιση προβλημάτων και τραυματισμών με Βιοενέργεια.
3) Διαιτολογική υποστήριξη (εάν χρειάζεται).
4) Ψυχολογική υποστήριξη (εάν χρειάζεται).
5) Ρεφλεξολογία - Σιάτσου.
6) Τυχόν μικροβιολογικές εξετάσεις.
7) Χορήγηση καταλλήλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων (εάν χρειάζεται).
8) Πλήρης γυναικολογική υποστήριξη για τις γυναίκες αθλήτριες.

Μοιραστείτε το: