Οι Μύκητες Και Πως Να Απαλλαγείτε Από Αυτούς

Το νούμερο ένα γυναικείο πρόβλημα αντιμετωπίζετε με την ολιστική ιατρική

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο πνευματικός μου πατέρας, ο καθηγητής της μαιευτικής-γυναικολογίας Νίκος Παπανικολάου, αποκαλούσε πολλές φορές το γράψιμο από γιατρό ενός βιβλίου που δεν έχει σχέση με την Ιατρική "αμάρτημα". Μια λαϊκή παροιμία λέει, "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Για μένα, είναι η δεύτερη φορά που κάνω μια απόπειρα να γράψω κάτι που εγώ θεωρώ πρωτόγνωρο και αρκετά "προχωρημένο" για τα ελληνικά δεδομένα. Οι πληροφορίες που προέκυψαν από την πρώτη έκδοση του βιβλίου "Από τη γυναίκα στη μητέρα", ενός βιβλίου που έβλεπε την εγκυμοσύνη και τον τοκετό από την πλευρά της Ολιστικής Μαιευτικής και έδινε εντελώς πρωτόγνωρα στοιχεία για την ευτυχισμένη αυτή περίοδο της γυναίκας, έδειξαν ότι το ελληνικό κοινό είναι διψασμένο για μία "προοδευμένη" Ιατρική, και ότι επιθυμεί συνεχώς να μαθαίνει πράγματα που θα βελτιώνουν τις απόψεις του. Παρόλα αυτά, η υποδοχή που έγινε το βιβλίο, είναι πάντοτε για το συγγραφέα λίγη. Η επιθυμία μου είναι πάντοτε, τα καινούργια πράγματα στην Ιατρική που έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και την αύξηση του επιπέδου υγείας να "απορροφώνται" με δίψα από το ελληνικό κοινό, όπως γίνεται και στις ξένες χώρες, πια.

Έτσι, αποφάσισα να κάνω το δεύτερο αμάρτημα, και να ασχοληθώ με ένα τεράστιο, παγκόσμιο πρόβλημα, αυτό των μυκήτων. Στα κεφάλαια που ακολουθούν θα γίνει μία προσπάθεια να περιγραφεί ο τρόπος με τον οποίο συντηρούνται στη ζωή οι μύκητες καθώς και μία μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιήσει η γυναίκα προκειμένου να απαλλαγεί από αυτούς. Είναι συχνό το φαινόμενο, στην εποχή μας, γυναίκες να παίρνουν επανειλημμένα θεραπείες για μύκητες, θεραπείες οι οποίες διατείνονται ότι λύνουν το πρόβλημα, παρόλα αυτά σ’ αυτές τις γυναίκες το πρόβλημα να μην λύνεται

Παρατηρείται το φαινόμενο, γυναίκες σαν και αυτές να ταξιδεύουν με κολπικά υπόθετα και κολπικές αλοιφές στη βαλίτσα τους, προκειμένου να μην περάσουν εκείνο το περίφημο "κάψιμο" και την διαβόητη εκείνη δυσφορία που προκαλεί μία μυκητιασική κολπίτιδα.

Μοιραστείτε το: